Recept:Våffelhjärtan med basilikaost
Våffelhjärtan med basilikaost
Kategorier:
Fler recept med:
Trettiotvå hjärtan som passar bra till buffén eller som förrätt.
Rashers är ett vegetariskt skivat pålägg som påminner om bacon.
Ingredienser
För 32 hjärtan
- Smet:
- 50 g3,509 mskmjölkfritt margarin
- 2 dl120 gramvetemjöl
13,333 msk
- 2,5 dl havre- eller sojamjölk
- 1 msk0,15 dlsocker
12,75 gram
3 tsk
- 1 tsk5 grambakpulver
5 krm
- 0,5 tsk3,125 gramsalt
0,167 msk
- Basilikaost:
- 200 g vegansk naturell färskost
- 0,5 dl45 gramolivolja
3,333 msk
10 tsk
- 1 kruka basilika
- 0,5 citron
- salt
- 4 skivor rashers
Gör först våfflorna. Smält margarinet i en kastrull. Vispa ihop samtliga ingredienser i en skål. Grädda våfflorna i våffeljärn, beräkna ca 1 dl smet per våffla.
Mixa osten, oljan, basilikablad, citronskal och salt med en stavmixer. Klipp eller skär rashersskivorna i mindre bitar. Klipp våfflorna i hjärtbitar och lägg en klick ost på varje hjärta, toppa med en rasherbit och ett extra blad basilika.
Senast uppdaterad 2012-08-31 07:02